Laag Volume Hoog Complex



"Archipel en de Zorgboog willen kennis en expertise delen in de regio, zodat mensen met een bijzondere aandoening de juiste zorg en behandeling krijgen."


PROJECTOMSCHRIJVING

Binnen het project Laag Volume Hoog Complex (LVHC) geven Archipel en de Zorgboog proactief invulling aan de volgende stap van het inrichten van het expertiselandschap. Er wordt onder meer gewerkt aan het opzetten van de kennisinfrastructuur voor de LVHC-doelgroepen (Huntington, Korsakov, NAH+, Gerontopsychiatrie+ en Dementie op jonge leeftijd) in de regio (consultatiefunctie). Daarnaast willen Archipel en de Zorgboog kennis en expertise delen met VVT-instellingen, zodat mensen de juiste zorg en behandeling krijgen, ongeacht de plek waar zij wonen (in een expertisecentrum of reguliere afdeling). Vernieuwend aspect is de (boven)regionale samenwerking in het delen van kennis en expertise rondom de LVHC-doelgroepen.

Dit project valt onder programmalijn 2.

Samenhang


Kennis en expertise voor mensen binnen de LVHC-doelgroepen is opgenomen in programmalijn 2 -  Toegankelijkheid voor alle

kwetsbare ouderen in onze regio (ongeacht waar je woont). Met het project beogen we om meer samen te werken en kennis te delen. Dit met als doel dat mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, met de juiste zorg/behandeling/welzijn en - indien echt niet anders mogelijk - opname in een expertisecentrum waarbij de logistiek al duidelijker is.





Acties


  1. Identificeren van de behoefte aan experts, personeel en faciliteiten voor de consultatiefunctie; dit komt bovenop de reguliere formatie voor intramurale cliënten.
  2. Versterken van de samenwerking met regionale instellingen om de benodigde expertise te waarborgen.
  3. In kaart brengen van de cliëntreis, inzicht krijgen en afspraken maken rondom taken en verantwoordelijkheden.
  4. Werken aan voldoende capaciteit op het gebied van kennisdeling/consultatie/begeleiding.
  5. Aanpassen van de capaciteit op basis van veranderende behoeften.



Beoogde resultaten


  • Van iedere doelgroep is de cliëntreis met bijbehorende stakeholders inzichtelijk.
  • Alle benodigde intentieverklaringen per doelgroep zijn ondertekend.
  • In iedere processtap van de cliëntreis is duidelijk welke ketenpartner verantwoordelijk is voor de cliënt.
  • Afspraken per processtap over de taken waar alle ketenpartners zich aan houden zijn gemaakt.
  • Het expertiselandschap is middels structurele middelen geborgd in betrokken organisaties.



Projectleider



Aukje Stuart - Archipel


Door samen te werken en kennis te delen, kunnen mensen langer in hun eigen omgeving blijven wonen, met de juiste zorg/behandeling/welzijn. 

Share by: