Door regionaal samen te werken op het gebied van spoedzorg, behouden we toegankelijkheid en hoge kwaliteit van zorg ongeacht waar mensen wonen.
Binnen het project Spoedzorg werken organisaties aan het verbeteren van de spoedzorg in de regio. De spoedzorg is in de regio enorm in ontwikkeling. Zorgteams, mantelzorgers, familie en community zetten hierin nieuwe stappen. Een belangrijke succesfactor is heldere communicatie over de organisatie van deze zorg en de verwachtingen van professionals en oudere mensen. Door aan de voorkant de communicatie en verwachtingen te verbeteren, wordt getracht de zelfredzaamheid van oudere mensen en hun netwerk te vergroten. Er wordt gewerkt aan de hand van de Schijf van vijf. Spoedzorg heeft hierin in de laatste fase een rol, wanneer alle andere schijven zijn doorlopen.
Spoedzorg is opgenomen in programmalijn 2 - Toegankelijkheid voor alle
kwetsbare ouderen in onze regio (ongeacht waar je woont). Door regionaal samen te werken op het gebied van spoedzorg en met meer verbinding tussen intramuraal, extramuraal en de community, behouden we toegankelijkheid en hoge kwaliteit van zorg, ongeacht waar mensen wonen. We beogen zo te komen tot een eenduidig beleid, waardoor verwachtingen van mensen beter aansluiten bij de realiteit en de kloof tussen intramuraal en extramuraal kleiner wordt. Vanuit deze werkwijze is er meer aandacht voor de gehele keten, wat resulteert in beter passende zorg.
Er wordt gewerkt aan vier deelprojecten:
Beoogde resultaten
CommuniCare
Spoedzorg coördinatie en inzet verpleegkundige
Verbeterde triage en gestandaardiseerde classificatiemethodiek
Diagnostiek op afstand
Projectleiders
Ellen van de Laarschot (Savant Zorg)
Liz de Vroome (Novicare)
Binnen het project Spoedzorg werken organisaties aan het verbeteren van de spoedzorg in de regio, om zo de zorg toegankelijk en kwalitatief goed te houden.